Jeg er pårørende
Som pårørende tænker du måske, at du skal være stærk. Men uanset hvad du føler, så behøver du aldrig sidde alene med det.
Det er vigtigt, at du får talt med nogen om, hvordan du har det – eller hvad du konkret skal gøre.
Når du ringer til Offerrådgivningen, får du et medmenneske i røret. En, der lytter dig og forstår din situation. En, der kan give dig konkrete og brugbare råd.
Er du pårørende til et offer eller vidne for kriminalitet eller en ulykke?
Nogen at tale med
Et menneske, der har været udsat for en voldsom oplevelse som offer eller vidne, kan reagere meget forskelligt. Nogle lukker sig helt inde, mens andre taler uafbrudt. Der er mange forskellige måder at reagere på.
Derfor kan det også være rigtig svært som pårørende at se på, at det menneske du holder af, opfører sig helt anderledes end normalt. Du kan måske ligefrem komme i tvivl om, om der er tale om en sygdom? Og du kan måske få de tanker, at hvis du opfører dig på en anden måde, vil det måske hjælpe den du holder af.
I langt de fleste tilfælde, er det du oplever, et menneske, som har været udsat for noget uventet og voldsomt, reagerer normalt på en unormal oplevelse.
Mange børn og unge reagerer ved ikke at ville tale om det, der er sket. Det betyder bare, at du heller ikke skal, i den hensigt, at det er en god medicin at tale om oplevelsen. Du skal bare være klar, når barnet eller den unge får lyst til at tale med dig.
Det vil ofte ske helt uventet, og når det måske passer dig dårligt. Giv dig alligevel tid lige netop dér.
Nogle pårørende kan føle sig lidt uden for, og usikre på, hvad det er der sker med det menneske de holder af.
Offerrådgivningen tilbyder dig, at du altid kan ringe til os, helt gratis og anonymt, og tale med os om, hvad det er der sker.